Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym to prowadzona
hobbystycznie pasieka, oferująca najlepszy miód ze spadzi jodłowej. Wokół pasieki
znajduje się więcej niż trzydzieści
ha lasów jodłowych, które stanowią
ważne źródło w produkowaniu
miodu spadziowego. Jest to miód unikalny, ponieważ
pojawia się nawet raz na parę lat, a
terminu jego pojawienia się nie można
przewidzieć. Właściciel pasieki
podkreśla, iż plusy miodu z
małej pasieki są nie do podważenia.
Pasieka produkująca miód ze spadzi ma
dziesięć pni. Z uwagi na fakt, iż nie jest
to wytwarzanie masowe, można oczekiwać otrzymania produktów
wysokiej wartości użytkowej.
Dzięki
temu miłośnicy
miodu, którzy doceniają też jego
atuty pozytywne dla zdrowia
rzeczywiście będą zadowoleni z
tego, co jest dla nich zaproponowane. Miód
spadziowy iglasty zakupić można
wirtualnie, a więc
zaopatrzyć mogą się w niego konsumenci z całej
Polski. Miód sprzedawany jest w
słoikach o różnej
pojemności, a jego cechy są
bardzo dokładnie
opisane.
Wobec tego, każdy kto jest zainteresowany tym
produktem, może wybrać dokładnie
ten, jaki spełni jego poszczególne
oczekiwania. Miód spadziowy iglasty wytwarzany
jest przez pszczoły ze słodszej wydzieliny igliwia oraz
gałęzi drzew, takich jak: sosna, świerk,
jodła, czy modrzew. W spadzi iglastej znajduje się sporo korzystnych dla
zdrowia elementów.
Ciemny kolor, jaki posiada miód spadziowy
jest rozpoznawczy dla takiego
gatunku. W jego smaku będzie dominować
łagodniejsza nuta i nie jest aż na tyle
słodki, jak inne odmiany miodu.
Znajduje się w nim natomiast
parokrotnie więcej
biopierwiastków,
pozytywnych dla zdrowia
niż w miodach nektarowych. To
dobre źródło: żelaza, miedzi, cynku, fosforu, manganu
oraz magnezu. Można znaleźć również
w nim więcej białek i aminokwasów niż w
miodach pozyskiwanych z kwiatów a także witaminy z
grupy A, B, C i K. Miód ze spadzi liściastej
szybciej odbuduje
również kondycję po przebytej
chorobie, wzmacniając odporność, jak i regulując funkcjonowanie
układu pokarmowego a także układu krwionośnego.
+Artykuł Sponsorowany+