Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

O czym trzeba pamiętać montując separator tłuszczu

Gastronomiczna branża w Polsce ma liczne obowiązki, jakie są do dopełnienia. Jeden z nich to dbanie o właściwą jakość wypuszczanych do kanalizacji ścieków, a o tym mówią przepisy prawa. Jeśli jakaś kuchnia używa duże ilości tłuszczu, to nie można wtedy tego typu ścieków bezpośrednio odprowadzać, a muszą one zostać wcześniej oczyszczone.

Do tego są wykorzystywane odpowiednie separatory, jakich montaż będzie w większości lokali niezbędny. Jeżeli jakiś bar czy restauracja tego typu sprzęt musi zamontować, to należy to zrobić w odpowiedni sposób. Istotne przede wszystkim jest to, aby serwis separatorów miał łatwy dostęp. Firmy oferujące takie usługi dysponują wprawdzie odpowiednim sprzętem, lecz czasami trafiają się przypadki, że nawet on nie pomoże.

Wtedy trzeba w jakiś inny sposób sobie poradzić, ale z tym się też będzie wiązała zupełnie inna czyszczenie separatorów cena za takie usługi. Jeśli więc ktoś nie ma ochoty przepłacać, to musi wszystko zrobić zgodnie z zasadami. Systematyczne czyszczenie separatorów cena ma duże znaczenie, ponieważ separatory dość szybko się zapychają.

Jeżeli przez większy okres czasu tłuszcz nie będzie z nich odciągnięty, to w pewnej chwili zacznie się przelewać do kanalizacji, a to grozi poważnymi konsekwencjami. Terminy czyszczenia najlepiej uzgadniać z firmą, która zajmować się będzie wszystkim. A między innymi od pojemności separatora oraz pojemności ścieków, jakie będą do odfiltrowania.

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY